Μακαρίνα με κιμά

Υλικά για 4 μερίδες:

 

- ½ κιλό κιμά

- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

- 2 κρεμμύδια

- αλάτι και πιπέρι

- ½ κιλό μακαρίνα

 

Διαδικασία

 

Η μακαρίνα είναι σπιτικό ποντιακό ζυμαρικό. Μπορεί να είναι "ζωγρό" ή "ξερό". Άμα είναι ξερό δε θέλει βράσιμο. Λίγο βραστό νερό από πάνω, μερικά λεπτά αναμονή και είναι έτοιμο το ζυμαρικό για το τσιμπούσι. Αν είναι ζωγρό θέλει λίγο βράσιμο όπως στη δική μας περίπτωση. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν βάζουμε τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τον κιμά στη μακαρίνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Πάει και με τυράκι.

 

Πηγή: Νηστικό αρκούδι

Λεξικό

Λεξικό
Αναζητήστε ποντιακές λέξεις  και φράσεις κ δείτε τη σημασία τους στα ελληνικά και αγγλικά! Ποντιακά ...

Ανέκδοτα

Ήταν κάποτε ένας Ιταλός ένας Ισπανός και ένας Πόντιος και τους λένε θα πετάξετε από ένα πράγμα πάνω από το σπίτι σας, πετάει λοιπόν ο Γερμανός ένα...

Συνταγές

Τα ποντιακά τα τσιριχτά είναι τα φημισμένα ελλενικά «λουκουμάδες» σα ελλενικά τα ζαχαροπλαστεία. Βέβαια σα ζαχαροπλαστεία κςύνουν...
Υλικά για 4 μερίδες:   - ½ κιλό κιμά - 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο - 2 κρεμμύδια - αλάτι και πιπέρι - ½ κιλό μακαρίνα   Διαδικασία   Η μακαρίνα...
Υλικά   - 400 γραμ. υβριστόν - νερό για το βρασμό - λίγο αλάτι - 2 κουτ. σούπας βούτυρο   για το αλμυρό: - κεφαλοτύρι ή τυρί φέτα   για το...

Τραγούδια

Ποϊλίσα έμορφοςέκατσεν σ’εμόν το γιανγουρπάν ίνουμαι γουρπάνσο καινούργον το φιστάν’Τα μαλλία ‘θε μακράΟφίδι ‘κι σκίζ’ ατάΆνθρωπον ‘κι πετσερεύ’Τσάμιας...
Σο παρχάρι κι πάγωΆλλο κι παρχαρεύω, ούι αμανΘεία μερ’ εν τω κορτσόποςΆλλο κι μασκαρεύω, ούι αμανΤ’ έμερα τα κοσαρεαΣην φωλέα κι οβάζνε, ούι αμανΤ’ έμορφα...
Μάνα θέλω να παντρεύω ας αυκά τη μαχαλάνδέβα πέα το τον κύρη μ' κόκοραν για να χαλάνΠαναΐα Σουμελά έφτας θάματα πολλάπίσον κι ένα για τεμέν η ψυ μ' άλλο...
This site is powered by neoweb unit of inventics Corporation